De ouderraad fungeert als luisterend oor en spreekbuis voor alle ouders van kinderen op Berkenboom Ankerstraat.  We streven naar vertegenwoordiging van alle leerjaren. Tegelijk willen we ook een ondersteunende rol spelen in de schoolwerking. We komen ongeveer 8 of 10 keer per jaar voor overleg en voorbereiding van activiteiten op school.

Hoe doen we dat:

  • Wij zijn ‘doorgeefluik’ voor meningen en ervaringen van ouders. Relevante onderwerpen komen op de agenda van de ouderraad en worden voorgelegd aan het schoolteam en verder opgevolgd.
  • We werken samen met de school aan verschillende schoolprojecten.
  • We nemen zelf initiatieven in het algemeen belang van kinderen op school met toestemming van directie.
  • We ondersteunen mee de schoolwerking: begeleiding van zwemgroepen, begeleiding bij uitstapjes.
  • We organiseren activiteiten waarbij een financiële bijdrage wordt gevraagd. Dit geld gebruiken we om de school financieel te steunen. Denk hierbij aan het (mee) financieren van CO2 meters, fluohesjes, extraatjes voor kinderen.
  • Iedereen binnen de ouderraad kan zijn steentje bijdragen. Dit kan door mee te werken aan één (of meerdere) projecten, en op eigen mogelijkheden.
  • Wij staan open voor nieuwe ideeën en inbreng.

Kortom, wil jij je inzetten voor het welzijn van alle kinderen op onze school en voor de schoolwerking, dan kan dat via de ouderraad. Tijdens het schooljaar komt de ouderraad ongeveer acht keer samen om de concrete werking te bespreken en te plannen. Iedereen die zich wil inzetten op onze school kan gerust aansluiten bij deze goed werkende ouderraad.

Meer info kan je verkrijgen bij de voorzitter: Sarah Strobbe, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Iedereen is welkom!!